Pulled pork

Bereidingstijd: 10/12 uur Keteltemperatuur: 100′

Ingrediënten:

  • 2.6 kg varkensschouder (procureur)
  • Noskos Rub (of een andere naar keuze)
  • Barbecuesaus
  • Appelazijn
  • Bruine suiker
  • Boter / Pindakaas
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Verwijder eventueel overtollig vet van de varkensschouder en snijd indien nodig dikke stukken weg.
    • Wrijf de varkensschouder royaal in met de Noskos Rub. Laat het vlees vervolgens een middagje in de rub marineren.

  2. BBQ:
    • Verwarm de BBQ voor op een keteltemperatuur van 100-120°C. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 120°C komt.
    • Voeg rookhout toe voor extra smaak.
    • Plaats de gemarineerde varkensschouder op de BBQ en sluit de deksel.
    • Laat de varkensschouder langzaam garen tot een kerntemperatuur van 92°C.

  3. Texas Crunch:
    • Bij ongeveer 70°C kerntermperatuur, smeer de varkensschouder in met een BBQ-saus (bijvoorbeeld PP Glaze) gemengd met 125 ml barbecuesaus, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels appelazijn.

  4. Inpakken:
    • Na ongeveer 2 uur op de BBQ, pak de varkensschouder in aluminiumfolie om het vocht vast te houden en het vlees malser te maken.

  5. Checken:
    • Controleer of de varkensschouder gaar is door te testen op de “boter/pindakaas”-consistentie. Het vlees moet zo zacht zijn dat het makkelijk uit elkaar valt.

  6. Te vroeg klaar:
    • Als de varkensschouder te vroeg klaar is, houd het dan warm. Wikkel het in aluminiumfolie en leg het een uur in een koeler gedeelte van de BBQ of wikkel het in een badhanddoek en laat het rusten gedurende 1-4 uur.

  7. Sap maken:
    • Vang de sappen op die vrijkomen uit de aluminiumfolie. Meng deze met bruine suiker, appelazijn en extra barbecuesaus voor een smaakvolle saus om over de pulled pork te gieten.

  8. Serveren:
    • Trek het vlees uit elkaar met twee vorken tot het de gewenste textuur heeft bereikt.
    • Serveer de Pulled Pork met versgebakken broodjes en eventueel extra barbecuesaus aan de zijkant.

Geniet van je overheerlijke Pulled Pork rechtstreeks van de BBQ!

Andere gerechten

Vlees

Beef Buns

Bereidingstijd: 5 uurKeteltemperatuur: 130’