Ingrediënten
- Bavette
- Olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Zeezout
- Pesto
- Dun gesneden Parmaham
- Gebrande pijnboompitten
- Vers geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de BBQ voor op een keteltemperatuur van 125 – 130°C.
- Maak een rechthoekige vorm van de carpaccio rollade door het vlees voorzichtig te fileren en uit te spreiden. Haal al het vet weg.
- Bestrijk de binnenkant van de carpaccio rollade met een dun laagje olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.
- Verdeel een royale laag pesto over de binnenkant van de carpaccio rollade.
- Leg een laagje dun gesneden Parmaham over de pesto, gevolgd door een strooi van gebrande pijnboompitten.
- Bestrooi het geheel met vers geraspte Parmezaanse kaas en leg er wat verse basilicumblaadjes op.
- Rol de carpaccio rollade voorzichtig op, waarbij je ervoor zorgt dat de draad naar boven ligt.
- Bind de rollade stevig vast met keukentouw om ervoor te zorgen dat het zijn vorm behoudt tijdens het grillen.
- Plaats de carpaccio rollade op de voorverwarmde BBQ en sluit het deksel. Laat het gedurende ongeveer een uurtje garen.
- Controleer de kerntemperatuur van de rollade met een vleesthermometer en zorg ervoor dat deze een kerntemperatuur van ongeveer 50°C bereikt voor een perfecte medium-rare garing.
- Haal de carpaccio rollade van de BBQ en laat het enkele minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.
- Serveer de carpaccio rollade als hoofdgerecht met bijgerechten naar keuze, zoals een frisse salade of geroosterde groenten.








