Broodje Pastrami

Bereidingstijd : 6 uur Keteltemperatuur: 100′

Foccacio
Veldsla
Tomaat
Parmezaanse kaas
Chimichurri
Kruidenmix

Pekelblad 
1L Water
125 gram zeezout
37,5 gram basterdsuiker
1 partje knoflook
2 tak tijm
1x steranijs
1x kruidnagel
0,5 gram gekneusd peperkorrels

Kruidenmix

1 eetlepel gedroogde oreganoblaadjes
1 eetlepel gedroogde basilicumblaadjes
1 eetlepel gedroogde peterselieblaadjes
0,5 eetlepel gedroogde tijm
0,5 eetlepel middel grof gemalen zwarte peper
1 eetlepels gedroogde bonenkruid
1 eetlepels paprikapoeder mild
1,5 theelepels knoflookpoeder
1 theelepels uienpoeder
0,5 theelepel chili vlokken

Chimichurri
1 rode peper
1 kleine rode uit
15 g verse oregano
1/2 teen knoflook
15g verse platte peterselie
1 tl gedroogde oregano
6 et extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn

Bereiding

Dag van te voren:

  • Pekelbad maken. Water koken en de zouten toevoegen.
  • Ribeye vetvrij maken
  • Pekelbad terugkoelen in koelkast.
  • Als het redelijk koud is, beetje water toevoegen, ribeye helemaal onder dompelen.

Bereiding

  • Vlees uit de koelkast halen en 2 uur op kamertemperatuur laten komen
  • Bbq opstoken naar 100 indirect.
  • Ribeye insmeren met olijfolie en de kruidenmix
  • Vlees op de BBQ
  • Houtsnippers Hickory op de kolen in de smoker (na 12 minuten eruit)
  • Onderstaand schema volgen tot 54′
Vervolgens bij 53′ eraf halen en even inpakken in aluminium folie voor 1/1,5 uur.

Broodje bereiden

  • Verse Foccacio zelf maken
  • Foccacio licht insmeren met mayonaise
  • Veldsla
  • Tomaat
  • Plakjes pastrami toevoegen
  • Chimichurry toevoegen
  • Parmezaane kaas toevoegen

Klaar!

Andere gerechten

Vlees

Beef Buns

Bereidingstijd: 5 uurKeteltemperatuur: 130’