Diamantplaat

Bereidingstijd: 2,5 uur Keteltemperatuur: 100′

Ingrediënten:

  • Diamantplaat / Nekdiamant
  • Rookhout (appel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de BBQ:
    • Verwarm de BBQ voor op een keteltemperatuur van 90-100°C.
    • Voeg rookhout toe, bij voorkeur appelhout, voor een subtiele rooksmaak.

  2. Bereiding van de diamantplaat:
    • Breng indien gewenst een vleesrub aan op de diamantplaat.

  3. BBQ-proces:
    • Plaats de diamantplaat op de BBQ en sluit de deksel.
    • Gaar de diamantplaat tot een kerntemperatuur van 52°C voor medium rare of 55°C voor medium.

  4. Rusten:
    • Haal de diamantplaat bij een kerntemperatuur van 48°C van de BBQ.
    • Laat de diamantplaat rusten, ruim ingepakt in aluminiumfolie.

  5. Afgrillen voor krokantje:
    • Grill de diamantplaat kort op hoge temperatuur (van 48°C tot 52°C) om een krokantje te creëren.

  6. Serveren:
    • Snijd de diamantplaat in mooie plakken en serveer direct.


Andere gerechten

Vlees

Beef Buns

Bereidingstijd: 5 uurKeteltemperatuur: 130’