Ingrediënten:
- Diamantplaat / Nekdiamant
- Rookhout (appel)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de BBQ:
- Verwarm de BBQ voor op een keteltemperatuur van 90-100°C.
- Voeg rookhout toe, bij voorkeur appelhout, voor een subtiele rooksmaak.
- Bereiding van de diamantplaat:
- Breng indien gewenst een vleesrub aan op de diamantplaat.
- Breng indien gewenst een vleesrub aan op de diamantplaat.
- BBQ-proces:
- Plaats de diamantplaat op de BBQ en sluit de deksel.
- Gaar de diamantplaat tot een kerntemperatuur van 52°C voor medium rare of 55°C voor medium.
- Rusten:
- Haal de diamantplaat bij een kerntemperatuur van 48°C van de BBQ.
- Laat de diamantplaat rusten, ruim ingepakt in aluminiumfolie.
- Afgrillen voor krokantje:
- Grill de diamantplaat kort op hoge temperatuur (van 48°C tot 52°C) om een krokantje te creëren.
- Grill de diamantplaat kort op hoge temperatuur (van 48°C tot 52°C) om een krokantje te creëren.
- Serveren:
- Snijd de diamantplaat in mooie plakken en serveer direct.
