Bereidingstijd: 60 minuten
Keteltemperatuur: 125′
Bereid de Picanha voor.
Voorbereiden
– Haal deze 45 minuten van te voren uit de Koelkast.
– Snij de bovenkant van de Picanha in zoals op de foto.
– Vet dikker dan 1cm kun je iets terug snijden.
– Beide kanten met zout
– Enkel de onderkant met peper
– Laat dit even intrekken
Bereid bbq voor
– We gaan indirect bbqen.
– Zorg voor een keteltemperatuur van tussen de 100-130 graden. Liever te laag dan te hoog.
Beginnen
– Plaats de kerntermometer in het midden van de Picanha
– Leg de Picanha op de bbq.
Afronden
– Bij een kerntemperatuur van 47′ graden haal de je Picanha van de BBQ en rol je deze in een stuk aluminiumfolie.
– Stook de bbq op. We gaan direct grillen. Gebruik hiervoor houtskool, dit verbrand sneller.
Afvlammen?
– We gaan de Picanha afvlammen. Deze mag op het directe vuur, afgegrild worden tot 55. Dan is de Picanha medium gaar. Houd je van rare? Dan houden we 49 – 54 graden aan.
Hou er met het afvlammen rekening mee dat er een groter risico op verbranden is. Het is leuk voor de show, maar de kans dat je vet te veel verbrand is aanwezig. Wil je geen risico nemen? Hou de deksel dan zoveel mogelijk dicht.