Bereidingstijd: 90 minuten
Keteltemperatuur: 125′
Bereid de Tomahawk voor.
Voorbereiden
– Haal deze ruim een uur van te voren uit de Koelkast.
– Dep de Tomahawk droog
– Trimmer waar nodig
– Beide kanten met zout
Bereid bbq voor
– We gaan indirect bbqen.
– Zorg voor een keteltemperatuur van tussen de 100-130 graden. Liever te laag dan te hoog.
Beginnen
– Plaats de kerntermometer in het midden van de Tomahawak
– Leg de Tomahawak op de bbq.
Afronden
– Bij een kerntemperatuur van 46′ graden haal de je Picanha van de BBQ en rol je deze in een stuk aluminiumfolie.
– Stook de bbq op naar 240. We gaan direct grillen. Pak de Tomahawk even in aluminiumfolie.
– Grill de tomahawk direct af tot een kerntemperatuur van ongeveer 55-58 voor Medium Rare en 60-30 voor Medium.
Laat de tomahawk een paar minuten liggen voor je deze aan snijd.
